EU Projekt Lenta


 

Logo Projekt EU

Karate klub Hercegovina-Zagreb
nositelj je projekta „Karate sport jednakih mogućnosti“

Projekt „Karate sport jednakih mogućnosti“ ima za svrhu integraciju djece s invaliditetom i teškoćama u razvoju te povećanje socijalne osjetljivosti među djecom, unapređenje kvalitete života djece kroz bavljenje sportskim aktivnostima i uklanjanja prepreka za pristup bavljenju sportom putem treninga, edukacija i zajedničkih druženja te informiranje i podizanje svijesti cjelokupne javnosti i lokalnih sudionika o važnosti organiziranja ovakvih aktivnosti.

Karate sport pomaže djeci s oštećenjima u povećanju koncentracije, radnoj disciplini, odgovornosti, samopouzdanja i osobnom razvoju. Cilj je približiti i objasniti polaznicima kako svi imaju jednaku šansu za treniranje bez obzira na na njihove specifične potrebe. Kroz treniranje karatea postiže se postepena svjesnost bavljenja borilačkom vještinom kao vrlo važnom za učenje samoobrane i stjecanja novih sposobnosti i vještina, ali i povećanje svijesti o tjelovježbi. Karate se koristi kao medij protiv nasilja i medij za integraciju. U skladu s ciljem projekta namjera je potaknuti polaznike da i nakon završetka projekta nastave trenirati karate, uključe se u natjecateljski sustav te da i dalje budu zainteresirani za sport. Stoga projekt „Karate sport jednakih mogućnosti“ želi svojim aktivnostima povećati dostupnost besplatnih sportskih sadržaja, konkretno karatea i poboljšati pristup i sudjelovanje u sportskim sadržajima za osobe s invaliditetom, osiguravajući socijalnu uključenost u skladu s ciljevima projekta.


OPĆI CILJ Omogućiti besplatan pristup osobama s invaliditetom da sudjeluju u sportskim aktivnostima
SPECIFIČNI CILJ Uključiti 15. djece s teškoćama u razvoju i/ili s invaliditetom u sustava karate treninga.
NAZIV PROJEKTA "Karate sport jednakih mogućnosti"
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA 1.235.847,50 HRK
IZNOS KOJI SUFINANCIRA EU 1.050.470,37 HRK
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA 29. ožujka 2019. do 31. siječnja 2021. godine
VODITELJICA PROJEKTA Dijana Gospić, E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; GSM: 091 254 4640

GLAVNI OČEKIVANI REZULTATI

  • Uključiti osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju u karate sport.
  • Provesti športske aktivnosti i osiguravati adekvatnu opremu: izrada plana treninga, angažiranje stručnjaka, nabava potrebne opreme i materijala, provedba treninga, sudjelovanje na natjecanjima i na kampu, praćenje i evaluacija.
  • osvijestiti javnost o važnosti uključivanja djece s teškoćama u razvoju i invaliditetom u sport te promicanje pozitivnih primjera

www.strukturnifondovi.hr | www.esf.hr

* Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost karate kluba Hercegovina - Zagreb.